HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Les Meysonniers 2013

I LA GELTRÚ.

El celler M.Chapoutier posseeix a dia d'avui una de les propietats vitivinícoles més grans d'Hermitage, amb un 30% de les hectàrees de la denominació. Creada l'any 1808, varies generacions han anat conformant un dels cellers més bonics de la Côte de Rhône. Les seves propietats s'han anat estenent i diversificant per les denominacions d'Hermitage, Crozes-hermitage, Saint-Joseph, Côte-Rôtie, Condrieu, Chateauneuf-du-Pape, Banyuls, Coteaux d'Aix i Tricastin. Michel Chapoutier i el seu germà Marc es fan càrrec del celler cap a finals dels 80 després de fer fora el seu pare Max, de males maneres, segons diuen les males llengües, després d'això comencen a canviar varies coses al celler, s'afinen els mètodes de producció, es compren noves terres, es comença a treballar amb mètodes biodinàmics, etc..,, i els preus es disparen de manera exagerada. Michel és un home innovador i polèmic a la vegada, amb alguna iniciativa original com per exemple que les etiquetes dels seus vins estan impreses en braile.
Salut i Syrah!APPELLATION CROZES-HERMITAGE CONTRÔLÉE.
M.Chapoutier.
Monovarietal de Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès una quarta part del vi.
A la vista color grana profund i fosc, intens, amb el rivet violaci de capa mitja-alta i amb formació de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas un cop a respirat és força agraït, notes de fruites com els gerds, maduixes, nabius, cassis, també destaquen les notes agradables de flor com la violeta, especiat, notes de sotabosc, i quelcom de regalèssia, fons amb notes de quitrà.
A la boca és àgil, força agradable, elegant, equilibrat, amb una bona acidesa, fresc, notes de melmelada de nabius, records torrats molt subtils, quasi inexistents, tanins fins, integrats, de persistència mitja amb un final amb notes de regalèssia.


Filtrar un vi és com fer l'amor amb preservatiu. (M.Chapoutier).


El preu a l'ànima, uns 23 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari