HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gradis’ Ciutta Collio Pinot Grigio 2014

NOTTI CLANDESTINE

Els divendres al vespre són dies per descobrir coses noves amb els clandestins. La pregunta del dia és: Què obrim avui?, sempre intentant destapar allò més diferent i especial, alguna cosa que ens posi la pell de gallina i ens faci tremolar i trempar un xic.
Converses de vins, territoris i varietats que s’allarguen hores i hores mentre els taps s’acumulen a la taula al costat de les zalto ja mig buides, recordant el gran privilegi que han tingut aquestes grans copes, gaudint de la diversitat i la qualitat de vins d’arreu amb el que ens ha delectat el que mai ens falla, en Markus.

La nit se’ns acaba, però abans, ja com una mena de ritual, no ens acomiadarem sense refrescar-nos la gola tot gaudint d’algun bon escumós, ja sigui ancestral o tradicional d’alguna part del món. Ara sí, ens veiem el pròxim divendres, bona nit.  


D.O.C. COLLIO
Azienda Gradis’ ciutat di Robert Princic
Monovarietal de Pinot Grigio amb una criança en inox amb les seves mares.
A la vista color groc palla amb tons daurats pàl·lids, subtilment untuós, net i brillant.
Al nas és un vi aromàticament expressiu, moltes notes vegetals, pebrot verd, llorer, la fruita blanca, poma àcida, i quelcom de préssec i algun record cítric, subtils notes de llevats.

A la boca no te la mateixa intensitat i força que al nas, és suau, amable, molt vegetal i amb post gust afruitat, manté sempre la mateixa línia, de poca persistència i final mig.


Tastar, tastar i tastar com un cabró!!


El preu uns 15 euros

Cap comentari:

Publica un comentari