HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Marc Brédif Chinon 2012

JOANA  A  CHINON

Escortada per sis soldats, Joana d'Arc va viatjar des de Lorena a Chinon sense trobar cap de les tropes armades que assolaven el país. El poble va veure en ella un signe de protecció divina. Esperant ser rebuda pel rei, es va allotjar en un hostal de la part baixa de la ciutat, on va romandre dejunant i orant.


Quan la jove  fou duta a palau, van tractar de confondre-la: el gran saló era il·luminat amb cinquanta torxes; tres-cents gentilhomes, vestits ricament, eren allí reunits; el rei va intentar dissimular la seva presència amagant-se darrere d'ells, mentre que un cortesà lluïa les vestidures del rei. Joana d'Arc va avançar tímidament i reconegué, immediatament, el veritable rei, malgrat que aquest pretenia de no ser-lo. Joana va abraçar els seus genolls dient: "el rei dels cels m'envia per a dir-vos que vós sereu consagrat i coronat en la ciutat de Reims, i sereu el llegat del Rei dels Cels, que és el rei de França".

Salut, Cabernet franc i una mica d'història


 APPELLATION CHINON CONTRÔLÉE – LOIRE
Maison Brédif
Monovarietal de Cabernet Franc amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista de color robí intens i viu amb el rivet violeta de capa mitja-baixa, amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és nota el seu caràcter juvenil, notes de llaminadures, maduixes,cireres, em recorda un xic a la maceració carbònica , records de plàtan i molta espècia, fulla de te, i agradables aromes minerals de pedra seca.
A la boca és un vi àgil, delicat i fàcil de beure, dominat per una bonica concentració de la fruita fresca, un vi amb una agradable acidesa i uns tanins baixos, molt fins, un vi força equilibrat amb una bona persistència i de bona longitud que invita a seguir bevent.

Un bon Chinon, tenint en compte el seu preu.


El preu uns 15 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari