HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Secret 2015

PARCELLAIRES, ÉS LA TERRA QUI PARLA.

Un divendres qualsevol en algun racó elevat del Pla del Bages, entre pinassa i naturalesa, acompanyat de bons amics, i com sempre al voltant d’una taula per compartir, i en aquest cas descobrir.
Descobrir. Descobrir, descobrir i descobrir..., aquesta és la missió que tinc ficada al cap, descobrir nous vins plens d’identitat i territori, nous vins moderns, frescos, plens d’ànima, vius i amb mil i una història per explicar amb cada glop, nous perfums, noves visions i sobretot noves sensacions que ens omplen de gran felicitat.

Aquest és l’extraordinària sensació que m’ha transmès aquest vi de Vinyes d’en Gabriel, els pares del Mans de Samsó entre d’altres.


D.O.MONTSANT.
Celler Vinyes d’en Gabriel.
Monovarietal de Garnatxa
A la vista és de color vermell cirera amb el rivet grana, de capa mitja i amb abundant llàgrima fina i lenta, net i molt brillant.
Al nas és extremadament expressiu, marcat per les notes mediterrànies i les fruites de bosc, aroma embriagador a bosc i primavera, maduixes fresques, móres, gerds, molses, rosada, herbes aromàtiques, i un agradable perfum floral que ens recorda les roses, apareix  el fonoll i quelcom de regalèssia i un agradable record mineral, terrós, fèrric, sanguini, extraordinari.

A la boca ens recorda alguna garnatxa fina que ja hem tastat, gran finor i elegància, tot i això ampli i amb un recorregut fantàstic, extremadament mediterrani, flors, plantes, boscos, fruites, amb una acidesa molt viva que li aporta un frescor fantàstic i uns tanins fins i delicats, molt bona persistència amb records balsàmics i final llarg.


Un vi fet a la terra amb molta cura i gran respecte.


Cap comentari:

Publica un comentari