HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Artigas 2014

A CAN JUBANY

La nit de dissabte, era un d'aquests moments que estàvem esperant des de feia dies, i és que sempre és una gran il·lusió saber que gaudiràs d'un gran dinar, envoltat de grans professionals que et cuidaran com si fossis fill seu. La meva sensació personal en aquestes ocasions, és com quan anaves d'excursió amb l'escola i la nit abans no podies dormir dels nervis que portaves a sobre. Digueu-me flipat o burrot, però el poder gaudir d'una experiència així amb una gran companyia no té preu. De fet, són aquest conjunt de petits instants de felicitat dels que ens converteixen en millors persones, alegres, optimistes i somrients, capaços de poder sobreviure amb més força dia rere dia.
El món està fet una puta merda, més ens val que ho gaudim cada moment perquè no sabem el que ens oferirà el dia de demà.
A nosaltres el dia de demà ens va oferir una ressaca de dos parells de collons.
Salut i Jubany.


D.O.Q. PRIORAT.
Bodegas Mas Alta
Cupatge de Garnatxa, Carinyena i un petit percentatge de Cabernet Sauvignon amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color vermell cirera molt viu i eixerit amb el rivet morat, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima fina, molt net i brillant.
Al nas destaca la seva fina intensitat i frescor a fruita madura, cireres, prunes, maduixes,nabius i amb notes de llaminadures, (fa olor a xuxes com diu la meva dona), agradables notes cítriques i mentolades, records balsàmics i moltes espècies acompanyades de fins torrats i marcades notes de terroir, mineral, pedra seca, pissarra, terrós.
A la boca és un vi de gran caràcter, potent, molt viu i amb amplitud, de bon volum i amb cos, fruita fresca sucosa acompanyada per les notes especiades, regalèssia, fons molt mineral i amb els fins torrats, amb una molt bona acidesa que li aporta frescor que juntament amb uns tanins marcats i encara per polir, li donen caràcter, complexitat i llarga vida, molta persistència i final llarg amb marcat terroir.



Tot i el ceballot que ens han fotut per un vi de 16-18 euros, l'he gaudit molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada