HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Domaine de L'R SO2

RADICAL, NO APTE PER A POSTUREO.

Diuen que s'ha de ser moderat, que s'ha de trobar un equilibri, que s'han de mantenir les formes, que s'ha de seguir les normes, que s'ha de ser prudent, que t'has de comprometre, que s'ha de ser feliç a la força, que t'ha d'agradar el futbol, que no s'ha de cridar l'atenció, que el tren tan sols passa una vegada, que s'ha de ser algú important, que s'ha de ser educat, que s'ha de portar la camisa per dins, que s'ha de fer el fals si cal, que el cel és el paradís, i que l'infern és....,mmmm l'infern??. Que no s'ha de ser radical i que s'ha de saber tenir un bon postureo. Diuen, diuen, diuen...

El món està ple de missatges gastats que intenten descriure't que ser i com estar, però quan vius quelcom realment intens tot lo demés és blablablabla... Sigues tu mateix, surt allà fora, experimenta i supera els teus límits.

Menys blablabla i més glugluglu però del de veritat.


VIN DE FRANCE - Chinon - Loire.
Domaine de L'R - Frédéric Sigonneau.
Monovarietal de Cabernet Franc amb una criança de 6 mesos en dipòsits d'acer inoxidable amb les mares.
A la vista color vermell intens amb rivet rosat de capa mitja amb poca llàgrima fina, net i visiblement tèrbol.
Al nas és diferent, radical i expressiu, necessita decantar i respirar, d'entrada les notes reduides amb records d'orujo i fruita en licor, a mesura que es va obrint ens regala unes extraordinàries notes de fruita vermella, grosella, gerds, aromes d'herbes de bosc, subtils records de turba i terra mullada.
A la boca és u vi fi, però contundent, cru, un homenatge a la puresa de l'origen, amb una acidesa vibrant, amb un frescor emocionant, marcat per les notes de la fruita vermella i algunes espècies, amb uns tanins fins i sedosos, de bona persistència i final llarg.


Un vi atípic amb una expressió natural del Cabernet Franc.


El preu uns 15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari