HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Mas Igneus FA 104 2013

COSTERS I TERRASSES DE LLICORELLA.

Les característiques del Priorat, els seus sòls, els costers empinats i el microclima ofereixen algun avantatge i algun impediment per a la viticultura ecològica. Al costat negatiu, els forts pendents dels costers vells fan molt difícil el control d'herbes que tradicionalment s'ha solucionat a la zona amb l'ús d'herbicídes. Ja que aquesta opció no existeix per als productors ecològics, s'hi fa front llaurant amb petits tractors eruga que poden suportar pendents molt més marcats que els tractors convencionals, i desbrossant manualment amb desbrossadores mecàniques.
El sòl de llicorella i el microclima fan del Priorat un candidat idoni per a la viticultura ecològica.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas Igneus
Monovarietal de Garnatxa blanca amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color groc palla brillant amb reflexes daurats, gras, amb llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas destaca la seva intensitat mineral, la fruita madura, albercoc, pera, préssec en almívar, records de fruits secs i pinzellades cítriques, pell de taronja, flors blanques i un agradable i subtil record a torró de xixona, tots els aromes molt ben envolicats amb una gran i intensa mineralitat.
A la boca és un vi gras, untuós, de pas sedós molt agradable, és un vi sòlid i amb un caràcter bastant únic, mineralitat, espècies i fruita esclaten a la boca amb gran harmonia i tot ben lligat amb una agradable acidesa de principi a fi, molt persistent i de final llarg i molt mineral. Extraordinari.
Uns 17-18 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari