HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Costumbres 2015

A CAU D'ORELLA.

Moltes de les coses més importants que ens confessem ho fem xiuxiuejant, o a cau d'orella. Un t'estimo, un et necessito, un necessito 50 euros, etc..

Doncs segurament els millors vins dels món també s'expliquen en veu baixa, a cau d'orella, sense fer molt de soroll, sense necessitat de reconeixements, senzillament amb la feina ben feta i molt sincera. Vins que no viuen dels PPs del vi, i que no necessiten de preus astronòmics per enlluernar a les grans guies mundials. Tan sols vins amb molta ànima, plens de vida i terra, per enamorar-se sense necessitat de maquillatge. Per mostra un botó, un vi que desprèn vida, on el raïm s'expressa amb tota naturalitat i on el més important és, que siguis capaç d'apreciar-ho.



D.O.Ca. RIOJA
Vinos en voz baja
Cupatge de Garnatxa, Tempranillo i Pasera amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista vermell robí intens amb rivet lilós, de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi molt sincer i sobretot alegre, molta fruita vermella fresca, cireres de rosada, maduixes silvestres acompanyades de sotabosc i herbes aromàtiques, fulles de llorer, records florals de violetes, aromes subtils de pebrot rostit i notes especiades de pebre vermell, i uns fins torrats quasi bé imperceptibles.

A la boca expressa encara més tota la seva sinceritat, com quatre paraules boniques a cau d'orella, subtil, divertit, carinyós, extremadament fresc, mediterrani, quelcom rústic, amb la fruita com a protagonista acompanyada per les notes terroses, acidesa vibrant i uns tanins suaus i delicats, de bona persistència i final llarg amb notes balsàmiques.


Som a Can Plana, gaudint d'un extraordinari arròs de costella de porc ral i ceps.


El preu a botiga uns 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada