HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Cottanera Etnarosso 2013

MINERALITAT VOLCÀNICA, FRESCOR FLUVIAL.

Harmonia i equilibri entre el calor de la lava volcànica en plena ebullició de l'Etna, i les aigües gèlides del riu Alcantara, i tot ben arropat per la majestuosa i nevada muntanya Nebrodi.

Aquestes són unes condicions idònies perquè la varietat Nerello Mascalese exploti donant el màxim d'expressió i de territori. Contrastos òptims per una maduració perfecte del raïm i poder trobar el punt d'equilibri màxim tant a la vinya, com després més tard a l'ampolla.


D.O.C. ETNA ROSSO
Cottanera.
Cupatge de Nerello Mascalese i Nerello Cappuccio amb una criança de 9 mesos en bótes de roure francès i 18 mesos en ampolla.
A la vista intens color vermell robí amb rivet rosat, de capa mitja-baixa i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi elegant i sensual, amb boniques i intenses notes minerals, pedra seca, carbó mineral, pedra foguera, aromes florals, roses vermelles, fruita fresca, móres, gerds, nabius,notes d'herbes aromàtiques i notes especiades, nou moscada i clau, un vi que desprèn un bonic frescor a la copa.

A la boca és un vi ben equilibrat acidesa-alcohol-dolçor, bonica harmonia aromàtica, suau i elegant com al nas, tanins marcats, dolços, sense ser secants,destaca la seva bona persistència mineral i especiada, i un bon final amb les notes de la fruita fresca.


Un vi a tenir en compte

Cap comentari:

Publica un comentari