HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Turley Rattlesnake Ridge Zinfandel 2014

YAKAMA, EN TERRA SAGRADA

La gran tribu Yakama es va referir a Rattlesnake Ridge com “Lalíik” que significa “terra per sobre de l'aigua”. Lalíik és sagrat pels pobles autòctons de l'altiplà de Colombia, incloent Nez Perce, Umatilla, Wanapum, Cayuse, Walla Walla i Yakama, i segueix sent un epicentre espiritual fins avui.
Els Yakama són una tribu Nord-americana de llengua sahaptiana, el nom prové de yaqimá que significa fugitius. Segons les seves llegendes, Anaku Iwacha va ser el creador del món, i consideraven com a heroi mitològic a Speelyáý (coiot). Consideraven sagrades tant la muntanya Mount Sacred Adams, anomenada Pahto (està a dalt), com el riu Columbia, anomenat Enchewána (gran riu). Creien en l'Waánpsha o poder de la medicina, i com la majoria de tribus índies californianes creien en T'amanws, l'esperit creador.

La naturalesa com molt bé sabien els Yakama, és molt sabia, i m'ho ha tornat a demostrar.


HOWELL MOUNTAIN AVA – NAPA VALLEY
Turley Wine Cellars.
Monovarietal de Zinfandel amb una criança de 15 mesos en bótes de roure americà i francès.
A la vista color cirera picota amb rivet lilós, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima fina i lenta, net i molt brillant.
Al nas és un vi intens i exuberant, atrevit, amb molta bellesa aromàtica, destaca la fruita vermella i negra, cireres, prunes, gerds, fresca i sucosa, aromes florals a violetes i espígol acompanyades per records mentolats i especiats, pebre, anís, canyella, regalèssia i subtils records de sotabosc amb un fons mineral amb notes fumades.
A la boca és molt elegant, amb un caràcter marcat, pur i molt ric, de pas sedós, ampli, amb notes molt complexes, de bonica densitat i molt profund, amb records de fruites especiades i pedra foguera i amb una acidesa fantàstica que li aporta molt de frescor, tanins presents i elegants donant bona estructura, amb molta persistència i final molt llarg amb notes mentolades i de regalèssia.


Extraordinari, esperarem un parell o tres d'anys a veure com evoluciona.


D'una terra tan espiritual i sagrada, el resultat havia de ser màgic.

Cap comentari:

Publica un comentari