HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Quatre Xarel.los 2015

4 PAGESOS, 4 VINYES, 4 BÓTES, 4 XAREL.LOS.

Complicitat amb el paisatge, treballant les varietats autòctones i recuperant-ne d'antigues catalanes gairebé desaparegudes.
Equilibri natural de la vinya, com en un bosc, on els arbres creixen i es desenvolupen, sense necessitat d'adobs químics ni pesticides; es nodreixen de les mateixes fulles, transformades pels microorganismes del sòl. Aquest concepte és el que apliquen a Mas Candí.

Els vins de Mas Candí, són vins per gaudir, vins allunyats de modes i moments.
Salut i molt de Xarel.lo!


D.O. PENEDÈS.
Celler Mas Candí
Monovarietal de Xarel.lo amb una criança de 8 mesos en bótes de acàcia, castanyer, roure francès i roure americà. Cadascun dels quatre xarel.los amb un tipus de bóta.
A la vista color groc palla amb tons daurats i aparença greixosa, abundant llàgrima lenta, net i molt brillant.
Al nas és un vi complex, ple de matisos que segurament amb més temps d'ampolla aniran augmentant i evolucionant, tot i que ara mateix està extraordinari, amb notes de fruita, com la pinya i la pera, cítrics, pell de llimona, notes minerals de guix i pols, quelcom de fonoll i notes medicinals, de farmàcia, notes de codony acompanyat per agradables notes de de fruits secs quelcom torrats, un xic de garapinyada, i algun record fumat..

A la boca és un vi cremós i ampli, amb una textura sedosa i untuosa, un vi amb molt de cos i una gran estructura, sobretot gràcies a la seva viva acidesa i un alcohol molt controlat, marcat per la fruita i les espècies exòtiques, i una persistència fantàstica amb un final molt llarg amb records salins i fumats.


Quatre camins diferents, que s'uneixen per donar quelcom extraordinari.


El preu a botiga 14 euros

Cap comentari:

Publica un comentari