HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Simeta 2016

DAMA JUANA DE ARCO.

Javier Revert Viticultor és el projecte personal de Javi Revert, enòleg i part de l’equip tècnic del Celler del Roure des del 2009.
Tot comença l’any 2014, quan en Javi inicia la recuperació d’una vinya plantada pel seu besavi, a la zona més alta de la Font de la Figuera, una zona influenciada pel caràcter mediterrani i el dur hivern manxec. I és l’anyada 2016 quan surten els seus primers vins.

Javi Revert és un dels joves viticultors que intenta interpretar el paisatge, buscant les millors exposicions, recuperant vinyes abandonades i plantant-ne de noves amb varietats històriques de la zona.

Salut i Arco.


D.O. VALÈNCIA.
Celler Javi Revert
Monovarietal d'Arco amb una criança de 8 mesos en àmfores d'argila i 2 mesos en damajuana.
A la vista color cirera intens amb el rivet violaci molt viu, de capa mitja alta i abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi molt intens, molt mediterrani i ple d’aromes de fruita negra madura, records de nabius i licor de cassis, marcats aromes florals, de violetes fresques, records de sotabosc acompanyat per records de regalèssia i xocolata, i un agradable fons mineral.

A la boca és un vi sedós, sobri i profund, on destaca la intensitat de la fruita i les notes florals, un vi de tacte càlid però amb un intens frescor, bona acidesa i uns tanins fins, amb una persistència mineral i un final llarg.El preu a botiga uns 25 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari