HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Horafosca 2016

EL DESCREGUT

¿Com és possible, però, que només la carícia
d’aquelles aigües, la mirada de la seva gelor,
la flaire incestuosa del somni puguin perdonar
el cim? ¿Què has vist: una primera llum
o la ruta dels planetes abans que s’escoltés

l’inici del silenci? ¿Quina ha estat la providència o la juguesca del fetiller que ens disfressa la traïdoria en orbetat serena?

El cec:
No hi ha hagut cap suborn que l’espill no pogués afrontar
ni cap gest que propiciés un sacrifici deslleial.
L’home, aquell intrús sense memòria,
aquella fera que alletaren lloba i escurçó,
ha tatuat la pell de la barbàrie,
l’odi s’ha destil.lat amb fràgils tempestes
com la boira penetra un temps sense escrúpols.

El foll:
He oblidat l’alfabet sense límits
i els paratges de fragància impossible.
Efímera, la llum no ha esbossat
jardins  d’estranya il.lusió
ni pluges que anuncien músiques remotes.
He perdut un hivern fugitiu
i la mar habitada pel silenci.

El cec:
Veniu, àngels del saqueig, i prepareu la desmemòria,
metamorfosi dels qui encara no han negat la bellesa
ni han erigit la desolació com a única imatge
d’un temps cisellat amb l’escarpell de la perfecció.
Veniu, àngels del saqueig, i dibuixeu el foscam,
cel.la i subtil domini d’un desig descompost.
D.O. PENEDÈS.
Celler Can Descregut
Monovarietal de Xarel.lo amb una criança de 7 mesos en bótes de roure francès i de castanyer amb les mares.
A la vista color groc daurat intens, de certa untuositat, gras, amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és un vi potent i intens, molt complexe i elegant, tota una barbaritat aromàtica, notes evolucionades de pell de cítrics, taronja, llima, aromes de llevats, quelcom de mantega, records d’albercocs i subtils aromes de fruits secs d’orellanes i ametlles torrades, tot acompanyat per les notes minerals i fumades

A la boca és ampli i untuós, amb una potent estructura, intens, sedós i de pas molt elegant, fresc gràcies a una vibrant acidesa i a les notes cítriques, records especiats, i una bona persistència amb un final molt llarg amb marcades notes salines.El preu a botiga uns 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari