HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



À Peïssou 2016

GRAND-PÈRE ELISÉE

Homenatge en majúscules a la senzillesa, la humilitat, el respecte i l'amor.
Suc de raïm...
Pur...
El meu pecat capital.., l'enveja !
Enveja a treballar del que t'agrada, a viure del que estimes, a estimar la teva passió, a apassionar-te per la terra, a respectar, a somriure cada matí, a respirar profundament, a no córrer, a somiar de veritat, a contemplar amb orgull, a contemplar la vida, a contemplar sense que et contemplin, a gaudir amb total impunitat, a alliberar-se, a dir, a cridar, a sentir, a ser...,

Gràcies per vins sincers i amb ànima.


VIN DE FRANCE - LANGUEDOC
Domaine des Amiel
Monovarietal de Syrah amb una criança de 9 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera fosc amb el rivet violaci, de capa mitja-alta, untuós, amb abundant llàgrima lenta que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un vi pur, net i sincer, raïm, fruita fresca i sucosa, maduixes, gerds, móres, tal qual de la vinya, acompanyada per les elegants i subtils notes especiades exòtiques, que em recorden el safrà i el curry, agradables aromes de licor de cassis i unes extraordinàries notes florals de violetes i fons amb records de terra seca.

A la boca és un vi ampli, explosió de fruita sucosa, és cruixent, viu, molt fresc, un vi amb una bonica tensió constant gràcies a la seva viva acidesa, tanins sedosos i bon equilibri de l'alcohol, que tot i portar 15 graus passen molt desapercebuts, bona harmonia global, persistència especiada i de molta longitud, final llarg amb algun record cítric.

Bonica melodia la que ens ha tocat aquest fantàstic clarinet.


Paysan mais aussi homme de culture, il ne quittait que rarament sa clarinette...


El preu a botiga uns 16 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada