HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca L'Argatà 2016

GLORY DAYS.

Jo de que sóc?, que és el que m'agrada?, quin és el meu estil?, de fet, segons els meus gustos personals no hi ha una ciència exacte i tot és bastant subjectiu. Amb els anys he après que no puc dir que sóc d'aquesta o aquella varietat, perquè he tastat vins extraordinaris de moltes varietats diferents, i al final arribes a la conclusió que tu ets del que t'agrada, i el que t'agrada és tastar d'aquí i d'allà, deixant que t'aconsellin, deixant que et portin, o perquè no?, arriscant-se, obrint la ment per poder enriquir l'esperit i el teu propi coneixement.
Agraeixo molt els dies gloriosos com aquest, són els que em fan ser i sentir.


D.O. MONTSANT
Celler Joan d'Anguera
Cupatge de Garnatxa i.., Syrah ???????, no ho tinc ben clar, amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la visa bonic color vermell robí amb el rivet entre rosat i violaci, de capa mitja-baixa amb abundant i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi màgic, delicat, insinuant i de gran riquesa aromàtica, sense excessos ni sobre maduracions, carregat d'aromes elegants i perfums embriagadors, mineral, balsàmic, especiat, floral i amb una fruita vermella fresca que equilibra tot el conjunt, maduixes silvestres, gerds,records de préssec i de pell de taronja, violetes, subtils pebres i pedra seca.
A la boca és un vi d'aparent fragilitat, equilibrat, gràcies sobretot a un frescor extraordinari que compensa els seus 14,5 graus, de bona estructura gràcies a una acidesa tensa i uns tanins vius i sedosos, és de pas expressiu ple de records afruitats i un seductor conjunt especiat, floral i balsàmic, i amb presència quasi bé nul.la de la criança en fusta. un vi de molta persistència mineral i especiada i un final molt llarg.


Senzillament extraordinari, un vi respectuós, fresc, àgil i complex, amb molta profunditat i ple d'aromes intensos i mesurats, recordant algun vi d'alguna zona de la Borgonya.


El preu a botiga uns 20 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari