HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lirondo 2017

EN BOLES

Despullat, pelat, concís, sense embuts, sense adorns innecessaris, al descobert, amb claredat, sense res superflu, sense afegitons, net, pur, sense maquillatge..,
Només el sòl i el terroir, i per suposat el fruit, tot i sempre sense interferències, un fidel reflex de la terra i el temps. Orgànic i natural, així de sincer és aquest verdejo que ens transporta a una dimensió, la dimensió de la veritat, de la cara oculta, d'allò que ens amaguen, però que hi és. La dimensió de la sinceritat, la passió i el compromís.
Salut i verdejo!


SENSE D.O.
Manuel Cantalapiedra.
Monovarietal de Verdejo amb una criança de 8 mesos en dipòsits de Inox.
A la vista color groc daurat intens, tèrbol i amb formació de fina llàgrima.
Al nas marcat per el seu caràcter natural, amb aromes de llevats, de pa calent, de palla, fruita com la poma, el préssec o l'albercoc, i notes cítriques, de pell de llimona, interessants notes d'herbes mediterrànies, fonoll i quelcom de flors seques i records minerals.

A la boca és extraordinari, rodó, harmònic, el compàs el marca una tensa acidesa que ens acompanya durant tot el seu ampli recorregut, juntament amb un agradable amargor de pell de cítrics, és un vi delicat, sedós, amb els records de fleca i de civada molt presents, la fruita un xic més subtil, ens recorda els albercocs, és un vi persistent amb un fons mineral molt agradable i molt llarg. Un verdejo que s'escapa i molt dels estereotips de la zona, un verdejo en boles!


El preu a botiga uns 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari