HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Barón de Chirel Reserva 1986

HISTÒRIA VIVA - EL CHALLENGER I TXERNÒBIL

Any 1986:
73 segons després del seu llançament des de Cap Canaveral (Florida, EUA) la llançadora espacial "Challenger", amb set tripulants a bord, esclata a 16 km d'altura. La cabina, amb els seus tripulants, queda pràcticament intacta però es desintegrarà en impactar en l'oceà. Ningú sobreviu a la tragèdia.


Enmig d'una prova en la qual es simula un tall elèctric es produeix una explosió en el reactor número 4 de la central nuclear de Txernòbil (Unió Soviètica), provocant la pitjor catàstrofe nuclear de la història. 31 persones moren immediatament, 135.000 persones seran evacuades i 215.000 reubicades amb posterioritat. A més 30.000 persones moriran en els deu anys següents. Es registrarà una gran contaminació ambiental després d'haver alliberat a l'atmosfera 200 vegades més radioactivitat que les bombes d'Hiroshima i Nagasaki juntes.

Però no tot van ser males notícies...

Barón de Chirel sorgeix el 1986 arran d'una elaboració experimental a partir d'una selecció de raïm de vinyes molt velles, entre 80 i 110 anys, de molt baix rendiment i gran qualitat. Dels resultats d'aquesta prova neix el que serà precursor dels que podrien denominar, vins de la nova era de Rioja. Aquest vi es produeix de manera molt limitada en tan sols les grans anyades, on s'expressen el caràcter de la vinya, del sòl i de la varietat, dins d'un conjunt harmònic.


D.O.Ca. RIOJA.
Herederos del Marqués de Riscal.
A la vista bonic i viu color robí amb el rivet entre rosat i teula, de capa mitja, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas.., que respiri, que respiri una estoneta..., ara sí, atractiu, delicat i complex, el meu germà diu que el descol·loca, a ell li costa poc, jo dic, profund, místic, històric, aromes intensos de fruita vermella madura i especiada, clau, pebre, encens, turba, notes fumades de caixa de cigars, quelcom de fullaraca i sotabosc, subtils espècies dolces de canyella i vainilla, fines i agradables notes de fusta vella i encenalls de ebenisteria perfumada, bonica subtilesa i harmonia aromàtica.
A la boca és fi, subtil i delicat, però ampli i intens al paladar, vellutat, de cos estructurat gràcies a una acidesa força viva i uns tanins fins i polits, agradables notes amargues, i aromes fumats i especiats, agradable recorregut amb una gran persistència i final llarg marcat per un bouquet intens i explosiu on és marquen les notes de cacau torrat amarg.Som a Cal Patriarca..., gaudint.

Cap comentari:

Publica un comentari