HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.5 Partides Gratallops Vi de la Vila 2012

LA JOIA INESPERADA

Inesperat és tot allò que no esperes, quina veritat més contundent, mare meva!, la veritat és que si us he de dir la veritat, la sorpresa va ser increïble en tots els sentits i per tots els que estàvem a la taula, menys pel de sempre..., també us he de dir que jo jugo molt sobre segur si parlem de Priorat, però la veritat que no esperava la gran sorpresa que varem tenir diumenge a cal patriarca.
Realment he de donar gràcies per cellers com aquest i pel seu treball que l'únic que aconsegueix és despertar-nos l'ànima i exaltar-nos el cor.
Gràcies


D.O.Q. PRIORAT
Celler Cal Batllet
Monovarietal de Carinyena amb una criança de 17 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera vermella amb tonalitats robí, amb rivet violaci que ens expressa una agradable joventut, de capa mitja-alta, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi tremendament expressiu, amb un impacte sensorial important, explosió de fruits vermells de bosc mediterrani, prunes, gerds, móres, amb una complexitat i profunditat a l'abast de molt pocs, realment emocionant, amb una bonica combinació d'espècies exòtiques, pebres, aromes de cafè aromàtic, notes balsàmiques, tot amb una intensitat immensa.
A la boca és un festival de frescor, elegància, intensitat, profunditat i complexitat aclaparadora, destaca la seva fruitositat tensa gràcies a una acidesa viva i alegre que li aporta una immensa frescor, un vi de gran sedositat i amplitud en boca, que ens recorda l'albada d'un bosc mediterrani en primavera, amb cos però àgil, de falsa fragilitat i amb una imponent força controlada, viu, mineral i exuberant, de persistència especiada, i amb un final llarg i emocionant.


Un vi creat per emocionar


Cap comentari:

Publica un comentari