HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Espectacle 2004

TOT UN PRIVILEGI.

Aquesta setmana és una d'aquelles que difícilment oblidaré en la vida, tot va començar dijous amb una espectacular clandestina a cegues, vam continuar divendres amb un bon sopar amb bona companyia, el dissabte dinar d'aniversari de la petita princesa amb la família i més grans vins, al vespre sopar amb la senyoreta de Sallent, la soltera d'or del poble, un encant. I el diumenge ho vam rematar amb un festival d'ostres i cava a l'hora del vermut i com no podia ser d'una altre manera, un gran dinar amb grans vins amb els meus estimats clandestins, "Pa bernos matao!".
Us parlaré d'aquest Espectacle 2004, la primera anyada d'aquesta bonica obra de garnatxa de la Figuera, tot un privilegi poder gaudir-la, no va ser l'única del dinar i possiblement tampoc la millor, això ja és qüestió de preferències, però per a mi, el diumenge ens va aportar la mica justa d'encant  i de misticisme.D.O. MONTSANT.
Celler Spectacle Vins.
Monovarietal de Garnantxa amb una criança de 14-16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera evolucionat amb el rivet grana clar, de llàgrima densa, lenta i molt abundant, net i brillant.
Al nas és un vi que necessita de molt de temps per obrir-se i expressar-se, la fruita vermella apareix de forma molt subtil i amb notes de confitura quasi bé inapreciable, pell de taronja seca, notes de flors seques i espècies, balsàmic, subtils records de cuirs, i amb notes molt minerals des de l'inici, agradable i subtil fons torrat.
A la boca és on realment mica en mica ens mostra tot el seu encant, tot i estar evolucionat, finura i subtilesa, ampli ,bona estructura, de gran complexitat, notes de cuirs i records de cireres amb un punt de licor, acidesa marcada i uns tanins presents però suaus, elegants, notes molt minerals, de bona persistència i final llarg amb records de xocolata amarg i tocs mentolats.


Un veritable honor poder compartir el dinar de Diumenge amb aquesta ampolla, tot i que estic segur que 2 anys abans....


El preu de l'ampolla és d'uns 90-100 euros.


He de dir que ha estat un dinar amb molt bona companyia, i podríem assegurar que inoblidable, tot ha estat perfecte, però sobretot els 6 protagonistes.
Espectacle 2004, Bruñal 2004, Clos des Mouches 2005, Ferrer Bobet 2011, Silex 2007 i Disznoko Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001.

www.espectaclevins.com

Cap comentari:

Publica un comentari