HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Jaros 2004

EN UN BON MOMENT.

Seguim un diumenge més a bon ritme, aquest cop li ha tocat el rebre a un vi de la Ribera del Duero consell d'un bon amic i gran somelier. Una anyada que, personalment crec que ara després de tastar-lo, està en un bon moment. Una ampolla amb boniques sensacions, suficientment agradables i amb aquell punt de complexitat per poder aconseguir que l'estona que el compartim amb la família sigui molt agradable i satisfactòria, però sense arribar al punt de ser extraordinari. Podem dir, després de comentar-ho a la taula, que la vetllada ha estat més que correcte.
Per cert, l'etiqueta està quasi bé tota en català, una cosa que ens a sorprès molt, no sé perquè però durant la setmana ja ho esbrinaré.


D.O. RIBERA DEL DUERO.
Celler Viñas del Jaro.
Cupatge majoritàriament de Tinta Fina amb petits percentatges de Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 13 a 15 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota de capa mitja-alta i rivet rosat, llàgrima fina net i brillant.
Al nas és fi i elegant,  ple de matisos, ens mostra una intensitat mitjana amb marcades notes de fruita madura, nabius, cireres, records de flors seques, balsàmic, molta regalèssia i notes especiades, clau, pebre, vainilla, notes de la criança, fins torrats i agradables records de cacau i cafè.
A la boca és fi, subtil un vi de pas àgil i lleuger, notes de la fruita i les espècies molt presents, amb una bona acidesa encara i uns tanins fins i molts suaus amb apunts dolços, molt elegant de persistència i final mig.Boniques sensacions


El preu uns 18 euros.

www.vinosiberian.com

Cap comentari:

Publica un comentari