HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Teixar 2010

LA JOIA DE LA CORONA.

Orgullós de se Català i de poder dir-ho i gaudir-ho amb un vi com aquest, de vegades, hi ha coses que poden arribar a ser tant úniques que fins hi tot costa de creure i entendre, però en aquest cas ens ho hem de creure i viure-ho al màxim. Us he de dir que si en Joan Ignasi fos un líder espiritual d'alguna religió rara i minoritària, segurament a mi ja m'hauria engalipat de cap a peus, perquè humilment us dic, que jo crec perdudament amb aquest guru i la seva feina al Montsant. Les paraules es queden curtes, i en casos com aquests el millor que pots fer és, perdre't en el silenci, agafar la copa, respirar, seure i gaudir de la història que glop rere glop t'explicarà amb tota la seva humilitat.
Gràcies, Garnatxa sempre.


D.O. MONTSANT.
Celler Vinyes Domènech.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança de 14 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic vermell picota amb rivet violaci de capa mitja-alta i llàgrima densa, lenta i abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és complex i engalipador, aportant un gran plaer aromàtic que no pots deixar de gaudir, la fruita vermella madura, gerds, maduixes, móres, el perfum dels records florals, violetes i espígol, notes balsàmiques i especiades, flaires de boscos mediterranis, romaní, pinassa, i la fantàstica molsa humida i fresca, subtils torrats fantàstics i quelcom mineral. Una joia pels sentits.
A la boca ho supera tot, èxtasi, tot lo descrit al nas apareix mica en mica i amb un gran equilibri en boca, de pas vellutat, ampli, explosió de sensacions, acidesa correcte i uns tanins marcats, amb caràcter, dolços, fantàstics, aportant una gran estructura, llaminer, d'una persistència infinita i un final etern amb agradables records torrats. Un vi que s'enganxa a l'ànima.
Ohhh yes...!!! ohhhh yes!!!..., my God!!! ratllant l'èxtasi.


Això és possiblement lo més pròxim que estarè del cel sense arribar a morir. Realment aquesta ampolla ho ha aconseguit.


El preu sobre els 35 euros.

www.vinyesdomenech.com

Cap comentari:

Publica un comentari