Possiblement és la paraula més encertada per definir tot el diumenge, definitivament sí!, ha estat únic en tots els sentits, hi ara no em refereixo tan sols al vi que ens ocupa, ja que crec que per alguns segurament ho va ser i per a d'altres no. Però és una pregunta que segurament tots els presents ens vam fer internament. Personalment us dic que ens aquests moments jo el definiria com a únic. Això no és sauvignon blanc, això senzillament és Silex, només el podem definir com a Silex. I per què únic?, doncs per la seva personalitat, per la seva intensitat, per la seva fràgancia, per la seva opulència, per la seva profunditat, pel seu caràcter, per la seva originalitat, pel la seva capacitat de captivar, per la seva força... i un llarg etcètera de qualificatius que segur que se m'escapen. A mi i al meu humil paladar aquest Silex ens va captivar, és una opinió més a tenir en compte, o no, salut.
APPELLATION BLANC FUMÉ DE POUILLY (LOIRE)
Domaine Didier Dagueneau.
Monovarietal de Sauvignon blanc amb una criança d'11 mesos en demi muids de 600 i foudres de 100 litres.
A la vista ens mostra un color groc daurat intens, gras, de llàgrima densa i abundant, net i molt brillant.
Al nas és d'una expressivitat aromàtica engalipadora, explosiu i de gran complexitat, destaca la seva intensa mineralitat, records de pedra i de terra mullada, aromes a fruita madura dolça, albercoc, pell de préssec, orellanes, mel, postres de músic, mantega, pastisseria, sotabosc, algun record d'herbes medicinals, alguns fumats i pinzellades salines, realment és tot un espectacle i en un gran moment.
A la boca l'equilibri que ens mostra és espectacular, de gran opulència, ampli i intens, t'omple els sentits d'un gran plaer, ens tornen tots els aromes descrits al nas, sobretot la mel, les orellanes, fantàstic, acidesa vibrant, immensa, profund i penetrant, la seva mineralitat ho envolta tot, molt persistent i final llarguíssim amb records fumats i salins.
Possiblement per a mi, el millor vi de tot el dinar, però no n'estic del tot segur.
El preu ara d'aquest 2007 segurament passa dels 100 euros, això si el trobes. La pregunta és.., s'ho val? no ho sé, per alguns si i per d'altres segur que no, però el que si sé és que s'ha de tastar per poder opinar i decidir.
Noves experiències, grans sensacions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada