HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.vi'Bord 2013

PELS PALLARESOS.

Si busquem el mot bord al diccionari de la llengua catalana, ens surten varies definicions com per exemple, que no produeix fruit, silvestre, no empeltat. Bordada curta. Bastard, nascut de pares desconeguts. Que és de mal treballar perquè és massa dur o perquè s'esmicola fàcilment. 
També, i més lligat a aquestes terres, ja que encara té sentit pejoratiu, com a conjunt d'infants, mainada, entremaliats i esbojarrats. Així doncs, després de llegir totes les definicions possibles de bord, ens podem fer una idea de com serà el vi que ens espera a la copa, atrevit, diferent, descarat, transgressor...
Un vi que només és pot comprar a la seva terra, al Pallars, un vi pels pallaresos.
Apa doncs, som-hi!.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Batlliu de Sort.
Les varietats de l'anyada 2012 del vi bord eren Pinot Noir i Sirà sense criança en fusta. Aquest any 2013 és 95 % Pinot Noir i un petit 5% de Viognier.
A la vista mostra un color cirera picota viu, de capa mitja i rivet lilós de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és autèntic i original, diferent, atractiu, amb una complexitat mesurada, fragant, la fruita vermella madura acompanyada de notes vegetals i animals, cuir, pinzellades fumades, espècies orientals, i notes minerals i terroses, terra mullada, fang.
A la boca és un vi fi (Pinot i Viognier, tot dit), àgil, destaca el seu perfum de fruites i espècies, de bon equilibri, fàcil de beure glop rere glop, agradable acidesa que li dona un bon frescor, tanins fins, de bon recorregut i persistència, final llarg.
Quelcom diferent.


Com que el Patriarca cada cop que pot, i quan no pot també, torna als seus orígens, sempre ens obsequia amb algun detallet de les terres del Pallars, o un bon vi, o una coca d'arengada i alguna girella, o un bon xolís i unes quantes sequellones, etc...


Cap comentari:

Publica un comentari