HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Embruix 2012

PORRERA.

Estimo aquesta terra com una amant fidel i ardent, aquesta terra meva que cada jorn m'encén i em pren,
pell a pell ens compartim, cos a cos ens aprenem, i el desig ens manté vius els somnis.
Aquesta terra adusta, mirada bruna i llavis plens, la sento en el meu ventre, com si dins meu i fes arrels,
tornàveu del solituds, pas a pas la reconec i en l'amor la sento altiva i tendra.
La meva terra em porta camins enllà de mi mateix, reposo quan la miro, quan en sóc lluny tot m'entristeix,
solc a solc la sento endins, pel desig se'm fa present que el meu cor sense ella no batega.
El Molló ens du la vida, la Teixeta l'amor i les Marrades l'oblit, l'oblit del Nord;
la Sentiu crida a un somni amarat de claror, però les Marrades l'oblit, l'oblit del Nord.
Marxaré d'aquí quan m'ompli el cor un matí frondós i clar, deixaré aquest lloc, hi ha tanta vida que espera món enllà, pels sentits encara vius l'horitzó serà un reclam on trobar la força per alçar-me,
no podrà l'enyor vinclar l'anhel que m'empeny i em fa vibrar, oblidar el retorn serà un espai de silenci i llibertat, no hi haurà gest ni desig ni un camí ni cap afany prou intens per fer-me tornar enrera.
El Molló ens du la vida, la Teixeta l'amor i les Marrades l'oblit, l'oblit del Nord.

                                                                                                                          Lluís Llach.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Vall Llach.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 14 meso en barriques de roure francès.
A la vista intens color cirera picota amb rivet lilós de capa alta i amb una llàgrima densa i abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat aromàtica, de gran concentració, d'entrada ens mostra la fruita negra madura, nabius, móres, prunes, agradables espècies, pebre, clau, herbes aromàtiques, balsàmic, agradables torrats i notes terroses i minerals.
A la boca és potent, gras, carnós, amb un bon volum, equilibrat, records de la fruita negra licorosa, regalèssia, molt bona acidesa i tanins potents i marcats, intensos, de gran persistència i final llarg amb post gust de la fruita negra i els torrats, cacau.


Una gran anyada per aquest Embruix.


El preu sobre els 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari