HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Saxenburg Private Collection Pinotage 2009

KUILS RIVER.

Avui ens dirigim amb tota la família a Sud-Àfrica, després de que lo petitó i un servidor, no fa gaire estona estàvem gaudint d'unes delicioses ostres del Delta de l'Ebre espurnejades amb una mica de bombolla del Penedès, tot un espectacle. Doncs després d'aquesta fantàstica excursió pel nostre petit país, agafem altre vegada la copa i aquest cop canviem de Continent i ens dirigim cap a Kuils River i Stellenbosch, unes petites i pintoresques poblacions situades a uns 25 km. de Ciutat del Cap, allà ens espera uns dels vins del celler Saxenburg Wine State, el rebrem com es mereix i intentarem gaudir-lo al màxim. Salut.


STELLENBOSCH WINE OF ORIGIN.
Saxenburg.
Monovarietal de Pinotage amb una criança de 12 mesos en bótes de roure americà i francès.
A la vista intens i fosc color picota de capa alta amb rivet grana, gras, amb densa llàgrima, net i brillant.
Al nas és intens i de gran concentració, destaquen els intensos aromes a brasa, notes fumades, terroses, cuirs i fruita negra en licor, prunes, cireres, molt madures, espècies dolces, vainilla i torrats de la fusta sobre un fons torrefacte, xocolata, bombó de licor i fumats.
En boca és un vi amable amb gran caràcter, elegant, concentrat, fruita negra en licor, torrats ben integrats, acidesa correcta i uns tanins madurs, agradables, de bona persistència i final força llarg amb records de cafè i xocolata.Una ampolla que ha generat diverses opinions al voltant de la taula, de bones i de dolentes, tothom te dret a dir la seva.


El preu a botiga sobre els 23 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari