HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Odysseus 2011

VIATGE A ÍTACA.

Odysseus o Ulisses, heroi llegendari de la mitologia Grega, va néixer a Ítaca unes de les actuals illes Jòniques. Espòs de Penélope i pare de Telémaco, que va donar nom a la famosa Odissea d'Homer, i que es va passar deu anys lluitant a la guerra de Troia. Tot gira al voltant de la mitologia Grega, és a causa d'aquesta fascinació pel que van decidir retre homenatge al celler i als seus vins utilitzant aquestes referències gregues en els seus noms, tenint en compte a més que els grecs van ser els primers a plantar vinyes a la Península Ibèrica. Clarament en la seva etiqueta es fa referència a Troia, representat pel cavall de fusta que els grecs van regalar als troians.
Extraordinària Garnatxa blanca del Priorat, tot un espectacle.


D.O.Q. PRIORAT.
Bodega Puig Priorat.
Monovarietal de Garnatxa Blanca.
A la vista intens color groc daurat, gras, dens amb una densa i abundant llàgrima.
Al nas és molt intens, amb notes de fruita madura com el préssec, albercoc, pera, subtils records d'orellanes i de pell de taronja seca, mentolats i regalèssia, brioixeria, tocs vegetals i quelcom de flor, fons fumat i molt mineral, pedra humida.
A la boca és carnós, untuós amb bon cos, potent, ampli i amb un gran recorregut, sedós, equilibrat, records de tots els aromes trobats al nas, sobretot mineralitat, bona acidesa, fresc amb una gran persistència i un final llarg amb records mentolats.
Sense paraules.

Una Garnatxa espectacular, de gran versatilitat amb qualsevol tipus de maridatge, carn, peix, formatges.


El preu sobre els 17 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari