HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



El Hombre Bala 2013

LA NIT PERFECTA.

Aquesta nit els astres s'han alineat perquè tot sigui extraordinàriament perfecte, un dia fantàstic de platja i relax, un dinar lleuger, una tarda tranquil·la i un vespre gaudint d'un passeig vora el mar, tot esperant l'hora de sopar. I per rematar-ho la cosa no podia haver estat millor.
Allà entre els petits carrerons que mica en mica enfilen pendent cap al cel ennegrit pel cap vespre, precipitant-se sobtats cap a la gran Mediterrania, només espantats per la càlida llum de la lluna, que se'ns insinua entre les ombres vergonyoses de la nit, allà en un petit racó d'aquesta pintoresca i bonica nit de Juliol, amb tant sols la tímida llum de les espelmes, i acompanyats per la subtil gentilesa d'un servei extraordinari, i l'encanteri d'un dolça donzella d'accent catalano-francès encisador, ens disposem a gaudir del que serà un sopar on res no ha quedat en va, on tot havia de ser així i així ha sigut, gràcies per la gran vetllada....
Per cert, som a Palamós, al restaurant la Menta.
Salut i Garnatxa!

D.O. VINOS DE MADRID.
Bodega Comando G - Uvas Felices.
Monovarietal de Garnatxa negra amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color entre grana i robí amb el rivet violaci, de capa mitja-baixa i abundant llàgrima més aviat fina que ens tinta un xic la copa, net i brillant.
Al nas és molt agradable, amb notes marcades de la fruita vermella i negra madura intensa i perfumada, acompanyada per unes fantàstiques notes especiades, el pebre i el clau van destacant, notes dolces de canyella i herbes aromàtiques, balsàmic, agradables i fins torrats.
A la boca és suau i força delicat, destaquen les notes de la fruita i els balsàmics, aportant profunditat, acidesa correcte i agradable frescor, tanins presents, fins i agradables, intensa persistència i final llarg i especiat.


Segons la meva opinió personal, aquesta anyada és més expresiva que l'anterior.


El preu a botiga uns 16 euros, al restaurant 24 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari