HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Vall Llach 2006

VIATGE A ÍTACA.

Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences.
Has de pregar que el camí sigui llarg, que siguin moltes les matinades que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven, i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.
Tingues sempre al cor la idea d'Ítaca.
Has d'arribari, és el teu destí, però no forcis gens la travessia.
És preferible que duri molts anys, que siguis vell quan fondegis l'illa, ric de tot el que hauràs guanyat fent el camí, sense esperar que et doni més riqueses.
Ítaca t'ha donat el bell viatge, sense ella no hauries sortit.
I si la trobes pobra, no és que Ítaca t'hagi enganyat.
Savi, com bé t'has fet, sabràs el que volen dir les Íteques.
Més lluny, heu d'anar més lluny dels arbres caiguts que ara us empresonen, i quan els haureu guanyat, tingueu ben present no aturar-vos.
Més lluny, sempre aneu més lluny, més lluny de l'avui que ara us encadena.
I quan sereu deslliurats, torneu a començar els nous passos.
Més lluny, sempre molt més lluny, més lluny del demà que ara ja s'acosta.
I quan creieu que arribeu, sapigueu trobar noves sendes.
Bon viatge per als guerrers, que al seu poble són fidels, afavoreixi el Déu dels vents el velam del seu vaixell i malgrat llur vell combat, tinguin plaer dels cossos més amants.
Omplin xarxes de volguts estels, plens de ventures, plens de coneixences.
Bon viatge per als guerrers si al seu poble són fidels, el velam del seu vaixell afavoreixi el Déu dels vents, i malgrat llur vell combat, l'amor ompli el seu cos generós, trobin els camins dels vell anhels, plens de ventures, plens de coneixences.
Salut i Priorat!


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Vall Llach.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Carinyena amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera fosc, opac, amb rivet granatós, de capa alta, untuós, amb llàgrima densa i abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat, potent i elegant, fruita negra madura en licor, móres, cireres, prunes, notes especiades, pebre negre, regalèssia, records d'herbes aromàtiques, romaní, notes de crema i de xocolata amarg i pell de taronja, fins torrats i notes minerals de pedra seca.
A la boca és potència controlada, estructurat, ampli, carnós, sedós, amb molt volum, intens, amb acidesa equilibrada i uns tanins rodons i madurs, records de melmelada de fruita negra i cacau, és molt persistent i amb un final llarguíssim.


Ha valgut molt la pena guardar-lo, tot i així encara podia haver esperat bastant més.


El preu uns 60 euros a botiga, aquesta ampolla va ser un regal de la meva mitja nectarina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada