HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Fontodi Chianti Classico 2009

CONCA D'ORO.

Avui ens toca un viatge ràpid per la Toscana, al cor del Chianti Classico on s'elaboren un vins d'una excel·lent qualitat. A mitjans de la dècada de 1970 els productors de la regió van decidir  millorar els seus vins deixant d'utilitzar les varietats estrangeres com el Cabernet Sauvignon i utilitzar tant sols la seva varietat autòctona la Sangiovese, intentant així, donar el caràcter i la complexitat de la terra i el clima als seus vins. Algunes denominacions encara els hi queda molt per aprendre sobre l'autenticitat i el caràcter de les varietats autòctones en els seu terroir, tot arribarà segur que si.
Salut i Sangiovese.


D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO.
Fontodi Azienda Vinicola.
Monovarietal de Sangiovese amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb rivet granatós, de capa mitja amb una llàgrima abundant, net i brillant.
Al nas destaquen els aromes a fruita vermella madura i notes florals de violetes, records herbacis i especiats, de bona intensitat, amb un fons torrat molt subtil amb bona evolució cap a torrefactes, cafè.
A la boca és un vi amb un gran cos, robust, marcat per la fruita i les espècies, bona estructura i de gran persistència, acidesa viva i tanins suaus i vellutats, amb un final llarg amb notes torrefactes.


El preu uns 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari