HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Murallius 2011

UN ALTRE CABERNET DEL BAGES.

Aquesta ampolla va ser un regal d'un bon amic al que aprecio molt i al que li tinc un gran afecte, tant a ell com a la seva família, i aquest diumenge passat vaig creure que era un bon dia per gaudir-la amb bona companyia, i veure quines sensacions noves ens podia aportar un altre Cabernet Savignon de la DO Pla de Bages. Després del Blunt, el Singular, l'U d'Urpina, El Matacans, l'Abadal 3.9, etc.., realment no sé si realment ens podrà aportar moltes coses noves, però per poder opinar s'ha de provar i això és el que vam fer. Tots els de la taula van tenir una bona opinió del vi en general, i és que realment és un vi de qualitat i amb un fort caràcter, però, representa realment el que volem que sigui la nostra DO plena de varietats foranies???.
Salut i Cabernet.D.O. PLA DE BAGES.
Vinificat al Celler el Molí de Collbaix.
Monovarietal de Cabernet Sauvignon amb una criança de 12 a 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota molt fosc amb rivet violaci de capa alta amb una densa i lenta llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és d'intensitat alta, licorós, amb notes de fruita negra i vermella madura, confitura de móres, nabius, especiat, pebre, vainilla, regalèssia algunes notes vegetals i balsàmics, torrats del roure, notes de cuir i torrefactes, cafè i xocolata.
A la boca és ampli i amb volum, de pas greixós, notes de la fruita confitada i la regalèssia i molt marcat pels torrats, amb una bona acidesa, però es mostra força càlid amb uns tanins intensos i poderosos que li donen estructura i caràcter, molt persistent i final llarg i torrat.


Bona feina i vi de qualitat del Bages, però no deixa de ser un més dels molts foranis de qualitat de la zona.El preu a botiga uns 20 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari