HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.La Carrerada 2009

TOT UN LUXE.

Doncs sí, poder compartir aquest vi amb bona gent és tot un luxe, un privilegi, una gran sort i sobretot un honor per a mi. No sempre un té la sort de gaudir de vins tant extraordinaris com aquest i menys encara quan es tracta de la primera anyada que va veure la llum l'any 2009.
Com ja us podeu imaginar som a Cal Patriarca, i és que si hi ha algú en aquest món que es mereix gaudir de l'excel.lència en una copa de vi és ell, i ja us ben juro jo, que des de fa ja bastant de temps, que el nano no para de fotre-li a la copa com mai abans ho havia fet, bé si que ho havia fet, però millor no parlem del que bevia.
Som un diumenge qualsevol gaudint d'un Samsó que ens parla de les terres del Montsant de manera humil i sincera.
Salut!!D.O. MONTSANT.
Celler Orto Vins - Les singularitats d'Orto - Viticultor -josep -maria Jové.
Monovarietal de Samsó amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color vermell grana amb rivet lilós,viu, de capa alta,amb una abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant. Només observar-lo ja et dones compte del que t'espera.
Al nas és un espectacle d'aromes intensos i complexos, des de la fantàstica fruita negra madura, móres, nabius, cireres i prunes amb algunes traces de confitura, notes de regalèssia, a pinassa i resina, herbes mediterrànies, i agradables tocs minerals, pedra seca i guix, després d'una estona ens regala un agradable i subtil perfum floral, violetes, de fons sobresurten pinzellades torrades del roure.
A la boca la osa millora, és un vi que d'entrada ens dona un gran frescor i agilitat, saborós i ampli, amb un gran equilibri, de gran acidesa i amb una marcada tanicitat aportant una gran estructura i llarga vida, fruita negra i balsàmics, mentolats, torrefactes, xocolata i regalèssia, de molta persistència i final llarguíssim.Tot una experiència sensorial en quatre dimencions.


El preu uns 30 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari