HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Pura Vida 2013

UNDERGROUND.

Cellers Underground és el projecte de dos homes, en Richard Sanz i en Joan Soler, que vinifiquen en vàries Denominacions d'origen cada any, en aquest cas a la DO Costers del Segre, però també a la DO Pla de Bages on elaboren el Blunt i el Aires de Blunt, i al Penedès amb el Clos d'Estima.
Un vi que encara no s'havia creuat en el nostre camí, però això ja ha canviat, la meva mitja llima tenia ganes de blanc i com que la carta de vins tampoc era per tirar coets, no vull dir que ens hem hagut de conformar amb el que hi havia, si no més aviat que ho hem tingut bastant fàcil per triar, i l'elecció ha estat força satisfactòria.
Salut i Costers.D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Cellers Underground.
Cupatge de Macabeu i Chardonnay amb una criança de 3 mesos en bótes de roure francès amb es mares.
A  la vista color groc pàl·lid amb reflexes daurats, gras, untuós amb una bonica llàgrima fina i lenta, net i brillant.
Al nas és força complex amb un bon ventall aromàtic, records de poma àcida, i notes de fruita tropical, fruita blanca madura, pera, notes especiades, floral, records de fonoll i notes anisades, i subtils tocs d'espàrrecs, apareixen notes cítriques i amargues, pell de taronja i un fons amb notes de fruits secs.
A la boca és ampli i untuós, vellutat, amb una bona acidesa que li aporta un agradable frescor, records de la fruita blanca i les notes cítriques amb companyia de notes de sota bosc, de bona persistència amb un final llarg amb notes amargues.

El preu uns 13-14 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari