HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lágrimas de Graciano 2013

PARADA A  ELVILLAR.

Un divendres més compartint i gaudint de petits viatges a través de la copa, descobrint nous projectes i endinsant-nos en diferents territoris per intentar, mica en mica entendre cada dia un xic més, aquest món ple de tant bones sensacions. Entre d'altres, avui ens hem decantat per aquest jove vi d'en David Sampedro a la Rioja Alabesa, i l'experiència ha estat força satisfactòria, un vi elaborat amb una de les varietats autòctones de la zona, una ampolla de molt concentració i de gran caràcter amb un tall modern intentant treure-li el major partit a la varietat sense molta complexitat.
Ho hem compartit amb els clandestins, com cada divendres.
Salut i Graciano.D.O.Ca. RIOJA.
Bodegas Bhilar.
Monovarietal de Graciano amb una criança de 12 mesos en dipòsits Inox.
A la vista intens color cirera picota fosc amb molta extracció amb rivet lilós, de capa alta amb una llàgrima densa i abundant que ens tinta la copa.
Al nas és també molt intens, marcat per la fruita negra madura, nabius, melmelada de prunes,amb molta concentració, notes balsàmiques, eucaliptus, menta, records especiats, molta regalèssia i unes intenses notes de fulles de te.
Ala boca és ampli amb un pes important de la fruita i les notes balsàmiques, gran equilibri entre una agradable calidesa i un bon frescor gràcies a una bona acidesa, tanins presents, vellutats aportant amplitud i estructura, persistència correcte i final llarg i especiat.


Una bona relació qualitat-preu per tot el que ens aporta aquesta ampolla.


El preu a botiga uns 6-7 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari