HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Àn 2010

CARÀCTER SINCER.

Fundat l'any 1994, el celler és fruit de la simbiosi del clima, el sòl i les varietats autòctones de l'illa de Mallorca. Situat al sud-est de l'illa, el celler produeix els vins a l'antiga possessió de Son Burguera,propera a la vila de Felanitx i que data del segle XIII.
Com ells mateixos ens descriuen, el vi Àn està elaborat a partir d'unes vinyes molt particulars. La combinació d'unes plantes velles de callet, que sols existeixen a Mallorca, amb un sòl pobre i mineral, sobre roques calcàries en competència amb els arbres fruiters sembrats entre les vinyes, donen un caràcter únic a aquestes parcel.les i as seus vins.
Gran descobriment i totalment d'acord, salut i callet.


V.T. MALLORCA.
Celler Ànima Negra.
Monovarietal de callet amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color vermell robí amb el rivet rosat, de capa mitja-baixa, amb una llàgrima densa i molt abundant, net i brillant.
Al nas destaca el seu perfil més balsàmic, mentolats, eucaliptus, herbes aromàtiques, llorer, fulla de te, la fruita més vermella i fresca, no tant madura, maduixes, gerds, móres, llaminer, records especiats, canyella, nou moscada, regalèssia, agradables i fins torrats, xocolata, fons mineral amb notes ferroses.
A la boca és llaminer, elegant lleuger i potent alhora, manté molt bona acidesa que li aporta frescor, és sedós i amb la fruita fresca molt present junt amb les notes balsàmiques i les espècies, tanins suaus i agradables, bona persistència i final llarg amb post gust de cafè amarg i regalèssia.


Gran anyada i en un bon moment.


El preu a botiga uns 33 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari