HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Terra de Cuques 2013

MÍNIMA EXTRACCIÓ, MÀXIMA EXPRESSIÓ.

Som enmig d'una terra única, màgica, enigmàtica i ancestral que no regala res a ningú, dura, on l'esforç, el treball i la il.lusió són els pilars bàsics de l'èxit personal i on per sobre de tot està la personalitat i el caràcter dels seus vins. El treball dur i la perseverança en un terroir tant extrem on el raïm s'esforça dia a dia per donar el millor d'ell mateix i on les adversitats són sempre més grans que les facilitats, em fa reflexionar i pensar en tota aquesta meravellosa gent que treballa aquesta terra, gent enamorada i apassionada del Priorat i que l'estima tant que tot l'esforç, i de vegades el patiment, es converteixen en felicitat anyada rera anyada, perquè tot el respecte que li mostren a la terra, la terra els hi torna de manera extraordinària.

Tan sols Terroir, però aquí al Priorat, molt al límit.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Terroir al Límit.
Cupatge de Muscat i Pedro Ximènez amb una criança de 15-18 mesos en fudres de roure francès.
A la vista color groc palla intens i molt viu amb reflexes daurat, amb abundant llàgrima lenta, gras, untuós, net i brillant.
Al nas de gran intensitat i molt expressiu, cada cop més, notes dolces, vainilla, brioix, records de mel, fruita blanca, poma, pera, meló, també maduixes.,? destaquen els aromes florals, perfum de roses, molt mineral, herbes aromàtiques, fruits secs, balsàmic, anisat, i fins torrats.
A la boca molt volum, untuós, profund, complex i original, destaquen la fruita blanca i les notes florals, de pas molt sedós, molt elegant, fresc, saborós, de gran acidesa amb una fantàstica persistència amb notes anisades, de final llarg amb records especiats. Extraordinari.


S'ha de provar.


Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari