HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Clos Dominic Vinyes Altes Selecció Miriam 2008

LA BRUIXA.

En la cultura popular catalana, hi ha un gran nombre de llegendes sobre el personatge de la bruixa, moltes d'elles comunes amb altres pobles d'Europa. En l'imaginari popular, la bruixa és una dona que, per mitjà d'un pacte amb el dimoni, ha aconseguit poders sobrenaturals, que utilitza en benefici propi o amb finalitats malèfiques. Durant l'edat mitjana, el poder eclesiàstic (els dolents) va alimentar aquestes creences entre la població, utilitzant les bruixes com a cap de turc de totes les calamitats, o per marginar, empresonar i fins i tot executar les persones, sobretot dones, que no encaixaven en l'ordre establert.
Avui en dia som una mica més civilitzats, encara que de vegades no ho sembli, és cert que hi continuen havent bruixes entre nosaltres, la majoria d'elles bones. Una d'aquestes bruixes és a Porrera i practica la seva màgia des de fa molts anys, però ha sabut aprofitar el seu pacte per regalar-nos una de les coses més extraordinàries del Priorat, per això els mortals li estarem eternament agraïts.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos Dominic.
Cupatge de Carinyena (90-95%) i un xic de Garnatxa amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota intens amb el rivet granatós, de capa mitja-alta amb abundant llàgrima fina i lenta que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un Priorat pur, autèntic, intens, complex, aromàticament fantàstic i molt expressiu, elegants notes de la fruita vermella i negra madura, melmelada de nabius, móres, l'acompanyen les típiques notes especiades, quelcom de vainilla i pebre, i uns agradables records florals, violetes molt perfumades, fantàstics records minerals, pissarra, grafit, intenses notes de bosc mediterrani, molses, rosada, fons amb subtils notes torrades.
A la boca és ampli i elegant, potent, els records del nas són molts presents, destaca la mineralitat, la fruita i les espècies, molt equilibrat i profund, amb acidesa justa i uns tanins vellutats molt agradables que li aporten bona estructura, de gran persistència mineral i final molt llarg amb records torrats.Pura màgia.


Cap comentari:

Publica un comentari