HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Stallmann-Hiestand Riesling Spätlese 2014

LA VIDA ÉS BELLA.

Mar blava i antiga,
la brisa et somou, t'ondula i arrissa,
tu maures el blau amb ones de vidre.
Mar dolça i amiga,
el teu serrell fi és randa polida, 
tapet colossal de terra indivisa.
Mar alada i rica,
vas precipitant l'embat del teu viure,
sota el cel ornat de blens de salnitre.
Mar forta i vívida,
fas trencar les ones, blau marí de tinta,
contra els espadats, gegants que vigilen.
Mar jove i sentida,
t'enduus els vaixells enllà de les ribes,
amb els mariners moguts per les brises.
Mar suau i fina,
les dones de mar preguen i sospiren, 
amb els dits creuats: no les tornis viudes!
Mar lleial i ardida,
bressola les naus dels mariners lliures,
retorna'ls a port, les xarxes farcides.
Mar brúixola i guia,
t'estens amb delit sota el cel que et mira,
prop del teu dens blau la gavina nia.
Mar nostra i brunyida,
mar Mediterrània, pobles et somien
des de fa mil.lenis, i en tu confien.

Som a Llafranc, tocant el cel des del balcó de Sant Sebastià, i aquesta nit la vida és bella.


RHEINHESSEN - ALEMANYA
Celler Weingut Stallmann-Hiestand.
Monovarietal de Riesling amb una criança de 5 mesos en tines de roure.
A la vista intens color groc daurat amb poca llàgrima i amb presència de petites bombolles, net i brillant.
Al nas és molt aromàtic, destaquen la seva fruita tropical, mango, pinya i quelcom de nespres aportant un punt dolç, préssec, poma, també les notes cítriques de la llima, taronja, i les agradables notes minerals força presents.
A la boca subtils notes picants, carbòniques, és un vi fi, equilibrat, amb una marcada acidesa, fresc, molt afruitat, notes cítriques acompanyades pels subtils records minerals i petites pinzellades dolces de fons.


L'alegria del Riesling.


El preu al restaurant 21 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari