HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.L'uva Arbosiana 2014

LA PUTA.

No hi ha res més bonic que utilitzar aquesta puta paraula per magnificar, engrandir, lloar o enaltir el que vols expressar.
Una puta animalada, un putu carmelet, un putu escàndol, una puta curiositat, la puta diferència, una puta frikada, un putu vici, una puta alegria, la puta naturalitat, la puta lleugeresa, la puta suavitat,  la puteta fina, millor un putu magnum, una puna navalla, el putu frescor, el putu carbònic, el putu ploussard, els putus llevats indígenes, el putu terroir, els putus productors, el putu Arbois, la puta França, la puta vinya, el putu plaer de gaudir-ho i expressar-ho en total llibertat, la puta mare que ho va parir tot.
Que a gust que m'he quedat.


APPELLATION ARBOIS CONTROLÉE
Domainede la Tournelle.
Monovarietal de Ploussard de maceració carbònica i amb una criança de 3-4 mesos en foudres amb les mares. Vi natural.
A la vista color vermell maduixa molt viu amb el rivet rosat de poca llàgrima fina, brillant i tèrbol.
Al nas és un carmelet, de bona intensitat, notes de fruita vermella, maduixetes, gerds, records especiats, cítric, taronja, herbes aromàtiques i notes ceroses.
A la boca és subtil, lleuger, àgil, afruitat, entrada molt fresca amb una petita presència de carbònic residual, records de la fruita vermella, de gran acidesa, molt viva i vibrant, tanins fins i delicats, de bona persistència amb records de pell de taronja, i tot i la seva aparent fragilitat, de final molt llarg.Fantàstic.


El preu a botiga uns 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari