HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Romanée Conti Échézeaux Grand Cru 2002

ENORME.

Després de saber el que ens espera sota d'aquestes línies, poques ganes em queden de seguir escrivint, només dir-vos que va ser quelcom extraordinari, un moment místic, un instant màgic, o més aviat un pacte amb el diable?.... No sempre es te la oportunitat de tastar vins tant exclusius i inaccessibles com aquest, així que quan es presenta una ocasió com aquesta, evidentment s'ha d'aprofitar com sigui.BOURGOGNE - CÔTE D'OR
APPELLATION ÉCHÉZEAUX CONTROLÉE
Domaine de la Romanée Conti.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de amb una criança que varia segons la qualitat de l'anyada en bótes de roure francès.
A la vista color robí profund amb el rivet granatós de capa mitja-baixa i amb abundant llàgrima molt fina, net i brillant.
Al nas t'enamora a l'instant, l'evolució és fantàstica, tremendament perfumat, amb un ventall aromàtic d'una complexitat extraordinària, d'entrada les espècies dolces i exòtiques, continuen amb les notes florals, de roses i violetes, la fruita vermella i negra, cireres, móres, gerds, maduixes, records de te aromàtic de fruits silvestres, subtils records de cuirs i sotabosc, tòfona, fines notes fumades i un fons amb notes ceroses i records minerals, pedra seca.
Ala boca la cosa s'encabrona encara més, complexe, d'exquisida suavitat, extremadament elegant i molt profund, de gran finor i amb una estructura espectacular, potència controlada, de gran vigor i personalitat, equilibrat, especiat, amb una bona concentració de la fruita sucosa, fresc de principi a fi, amb una acidesa immensa, elèctrica, tanins molt polits, fins, amb una persistència i un final infinits.


M'estic pessigant perquè encara no m'ho crec


El preu varia molt segons les anyades però està entre els 800 i els 1200 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari