D.O. JEREZ-XERES-CHERRY.
Bodega Ximénez-Spínola.
Monovarietal de Pedro Ximénez exposat al sol durant 3 dies addicionals a la verema, i que fermenta en bótes fins arribar als 17 graus d'alcohol naturals i 45 grams de sucre residual. Després s'incorpora a una solera de 1964 cent per cent Pedro Ximénez de criança Oxidativa.
A la vista bonic color entre ambre i mel fosc, d'aspecte untuós i dens que s'enganxa a la copa, net i molt brillant.
Al nas és extraordinari, diferent, captivador, de intensitat alta, amb notes torrades i agradables records de sucre cremat, caramel, notes torrefactes acompanyades per subtils tocs fumats i de fruits secs com les ametlles, avellanes, les panses, fons amb notes de fusteria.
A la boca és molt sedós, extremadament sedós!!, molt gras i untuós, molt ampli i intens, amb un captivador punt dolç que li aporta molta complexitat, gens pesat, sec, amb aromes trobats al nas molt presents i amb una persistència fantàstica i un final molt llarg amb records acerats.
Un altre joia de Jerez.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada