HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Ximénez-Spínola Old Harvest

MÀGIA ETERNA.

Celler que treballa tan sols amb una varietat, Pedro Ximénez, un raïm que es situa geogràficament entre els rius Rin i Mosela i que va arribar a la Península durant el regnat de Carles I, quan alguns camperols de les riberes del Rin i Mosela van ser reclutats per constituir els anomenats "Tercios de Alemanes" que conformaven els Exèrcits de l'Imperi al segle XVI. El nom de la varietat es vincula amb el nom del seu primer viticultor a la Península.
Hi ha alguns productes que sense l'ànima i l'alè d'una visió a molt anys, potser segles, no podrien existir.D.O. JEREZ-XERES-CHERRY.
Bodega Ximénez-Spínola.
Monovarietal de Pedro Ximénez exposat al sol durant 3 dies addicionals a la verema, i que fermenta en bótes fins arribar als 17 graus d'alcohol naturals i 45 grams de sucre residual. Després s'incorpora a una solera de 1964 cent per cent Pedro Ximénez de criança Oxidativa.
A la vista bonic color entre ambre i mel fosc, d'aspecte untuós i dens que s'enganxa a la copa, net i molt brillant.
Al nas és extraordinari, diferent, captivador, de intensitat alta, amb notes torrades i agradables records de sucre cremat, caramel, notes torrefactes acompanyades per subtils tocs fumats i de fruits secs com les ametlles, avellanes, les panses, fons amb notes de fusteria.
A la boca és molt sedós, extremadament sedós!!, molt gras i untuós, molt ampli i intens, amb un captivador punt dolç que li aporta molta complexitat, gens pesat, sec, amb aromes trobats al nas molt presents i amb una persistència fantàstica i un final molt llarg amb records acerats.Un altre joia de Jerez.

Cap comentari:

Publica un comentari