HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Antistiana 2013

FUSIÓ

Ha estat un cap de setmana de fusions. La de les famílies de la meva mitja oliva i la meva, tots ben junts per celebrar un bon aniversari. La dels sentiments, aquells que per un dia podem gaudir els dels uns i els dels altres, entre copes i somriures. La de les varietats, del riesling i la pinot blanc, per regalar-nos aquest Incroccio Manzoni, i fer-nos gaudir d'una vetllada fantàstica. La dels territoris, un vi amb cos mediterrani i ànima atlàntica. La dels contrasts, dos vins compartits, dos caràcters molt diferents però entrellaçats  pel territori.
Les fusions aporten coses bones i dolentes, a nivell professional segurament les dolentes decanten la balança, però avui les fusions han estat realment molt positives en tots els sentits.
Salut i fusions!

D.O. PENEDÈS.
Celler Mas Comptal
Monovarietal de Incroccio Manzoni amb una criança de 6 mesos en dipòsits d'acer amb les mares.
A la vista color groc palla intens amb reflexos daurats, amb una bonica llàgrima fina, greixós, net i brillant.
Al nas és molt aromàtic i expressiu, destaquen les notes afruitades, fruita blanca i sobretot notes cítriques, llima, taronja, notes mediterrànies de bosc i rosada, herbes aromàtiques com el romaní i quelcom de fonoll, molsa, notes minerals, de pols, aromes florals, de roses i gessamí, realment captivador.
A la boca és un vi untuós, de pas molt sedós, profund i envoltant, molta fruita i molta flor, i molt de tot, amb una acidesa equilibrada i un gran frescor balsàmic, fons amb records anisats i un toc de salinitat.Gran descobriment.


El preu ja no el recordo.

Cap comentari:

Publica un comentari