HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Champagne Dis, "Vin Secret" 2006

COUP DE COEUR

En l'extrem occidental de la Regió de Champagne, prop de París és on es troba Françoise Bedel, productor pioner en la viticultura biodinàmica. Han estat treballant cada cop més en aquest objectiu de de 1982, i és en 1998 quan arriben a un biostatus total. Compten amb més de 8 hectàrees plantades de les quals un 88% són de Pinot Meunier, de les que vinifiquen una petita proporció en bótes de roure. Els vins de Françoise Bedel són purs, molt sincers, mostren el terroir i són molt francs, autèntics i amb un respecte total pel fruit i el territori, sense cap mena de maquillatge. Una autèntica debilitat.
Salut i Pinot Meunier!CHAMPAGNE - CROUTTES-SUR-MARNE (Vallée de la Marne)
Françoise Bedel
Cupatge de Pinot Meunier (95%) i de Chardonnay (5%) vinificat en tancs de ciment i bótes de roure, i una criança mínima de 7 anys en ampolla.
A a vista intens color groc daurat amb una bonica corona i amb una intensa bombolla fina, net i brillant.
Al nas és intens i potent amb aromes complexes i penetrants, records de fruita blanca madura, subtils notes de pastisseria i llevats, records de cotó de sucre de fira i de poma caramel·litzada al forn, avellanes torrades, amb l'estona a la copa ens dona notes cítriques i alguna fruita tropical.
A la boca és exuberant, ampli, ens recorda tot el que hem trobat al nas, amb les notes de pastisseria i de fruita, com la poma al forn, la bombolla és molt agradable, fina i elegant, discreta però persistent, excel·lent acidesa i amb un final amb notes cítriques, llimona, i un agradable amargor.  


Un petit tresor per compartir.Cap comentari:

Publica un comentari