HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Terroir Històric 2015

TERRER.

Terroir és una paraula d'origen francès provinent del llatí terratorium. El seu ús s'ha estès a d'altres llengües per designar una extensió geogràfica ben delimitada i homogènia que presenta alguna particularitat especial en la seva producció agrícola. Originalment va ser un terme francès per la vi, el cafè i el te usat per denotar les característiques especials que la geografia, la geologia i el clima d'un determinat lloc atorgat a determinades varietats.
Terroir és un barbarisme molt freqüent quan es parla especialment de vi, arribant a aplicar-se gairebé a escala parcel·lària (atès que la qualitat del vi depèn fortament de les condicions locals). Es poden distingir diversos terroirs dins d'una mateixa denominació d'origen en funció del microclima (característiques del sòl, hores de sol, precipitacions, vent altitud, etc.) i les tècniques locals de vinificació i viticultura.
Nosaltres vam crear el nostre propi terroir el diumenge al migdia, gaudint d'un microclima particular, una geografia única i les nostres condicions locals extraordinàries, per gaudir com sempre acostumem a fer, d'un gran vi i una fantàstica companyia.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Terroir al Límit.
Cupatge de Garnatxa (70%) i Carinyena (30%) amb una criança de 6 mesos en dipòsits de ciment.
A la vista color grana fosc amb el rivet lilós, de capa mitja i amb una llàgrima lenta força abundant, net i brillant.
Al nas és sobretot mediterrani, amb les notes de fruita negra i vermella silvestre, móres, maduixes, gerds, les marcades notes minerals de pedra seca, i els records d'herbes aromàtiques.
A la boca és un vi suau, fi i delicat, amb molta fruita, amb molt terroir i amb molta vida, un vi refrescant amb uns tanins dolços i elegants, i una acidesa equilibrada amb una gran persistència i un final molt fresc amb notes minerals.


Un vi autèntic amb molt poca extracció


El preu uns 15 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari