Terroir és una paraula d'origen francès provinent del llatí terratorium. El seu ús s'ha estès a d'altres llengües per designar una extensió geogràfica ben delimitada i homogènia que presenta alguna particularitat especial en la seva producció agrícola. Originalment va ser un terme francès per la vi, el cafè i el te usat per denotar les característiques especials que la geografia, la geologia i el clima d'un determinat lloc atorgat a determinades varietats.
Terroir és un barbarisme molt freqüent quan es parla especialment de vi, arribant a aplicar-se gairebé a escala parcel·lària (atès que la qualitat del vi depèn fortament de les condicions locals). Es poden distingir diversos terroirs dins d'una mateixa denominació d'origen en funció del microclima (característiques del sòl, hores de sol, precipitacions, vent altitud, etc.) i les tècniques locals de vinificació i viticultura.
Nosaltres vam crear el nostre propi terroir el diumenge al migdia, gaudint d'un microclima particular, una geografia única i les nostres condicions locals extraordinàries, per gaudir com sempre acostumem a fer, d'un gran vi i una fantàstica companyia.
D.O.Q. PRIORAT.
Celler Terroir al Límit.
Cupatge de Garnatxa (70%) i Carinyena (30%) amb una criança de 6 mesos en dipòsits de ciment.
A la vista color grana fosc amb el rivet lilós, de capa mitja i amb una llàgrima lenta força abundant, net i brillant.
Al nas és sobretot mediterrani, amb les notes de fruita negra i vermella silvestre, móres, maduixes, gerds, les marcades notes minerals de pedra seca, i els records d'herbes aromàtiques.
A la boca és un vi suau, fi i delicat, amb molta fruita, amb molt terroir i amb molta vida, un vi refrescant amb uns tanins dolços i elegants, i una acidesa equilibrada amb una gran persistència i un final molt fresc amb notes minerals.
Un vi autèntic amb molt poca extracció
El preu uns 15 euros a botiga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada