HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca Cucó Selecció 2013

AUTÒCTON

La Garnatxa i la Carinyena són les varietats de raïm autòctones de la zona. Tot i que ambdues són protagonistes del territori, al Celler Masroig entenen la Carinyena com la base dels seus vins. Diuen que qui dia passa, any empeny, i a la Carinyena els anys li queden bé. Com més gran es fa, més esperit l'acompanya. A mesura que envelleix, entén que ser ambiciós és de joves i amb la saviesa aprèn a concentrar-se millor en els petits detalls. I és que el que és bo, sempre es fa esperar.
Les vinyes i les oliveres perfilen el meravellós paisatge esglaonat per les característiques terrasses de pedra seca. La feina dels viticultors contribueix a mantenir la bellesa d'un entorn únic on el vi i l'oli són els elements d'identitat.
El vincle amb e paisatge marca la diferència entre estimar o simplement elaborar vi.

Paraula del Celler.


D.O. MONTSANT.
Celler Masroig.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A a vista color vermell de cirera picota amb el rivet grana, de capa mitja i amb una abundant llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és un vi aromàtic i expressiu, aromes de fruites vermelles silvestres acompanyades d'un perfum d'herbes aromàtiques, romaní, molses, i notes balsàmiques, records minerals força intensos i un fons amb notes torrades i torrefactes, cacau.
A la boca és un vi fresc, àgil i equilibrat, amb el record de les notes trobades al nas, aromàtic i afruitat, de pas sedós i amb una acidesa mitjana i uns tanins fins i ben integrats, amb una persistència correcte i un final amb post gust torrat.


Un gran vi del Montsant a un petit preu, així dona gust!


El preu a botiga 6-7 euros, al restaurant uns 13 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari