La Garnatxa i la Carinyena són les varietats de raïm autòctones de la zona. Tot i que ambdues són protagonistes del territori, al Celler Masroig entenen la Carinyena com la base dels seus vins. Diuen que qui dia passa, any empeny, i a la Carinyena els anys li queden bé. Com més gran es fa, més esperit l'acompanya. A mesura que envelleix, entén que ser ambiciós és de joves i amb la saviesa aprèn a concentrar-se millor en els petits detalls. I és que el que és bo, sempre es fa esperar.
Les vinyes i les oliveres perfilen el meravellós paisatge esglaonat per les característiques terrasses de pedra seca. La feina dels viticultors contribueix a mantenir la bellesa d'un entorn únic on el vi i l'oli són els elements d'identitat.
El vincle amb e paisatge marca la diferència entre estimar o simplement elaborar vi.
D.O. MONTSANT.
Celler Masroig.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A a vista color vermell de cirera picota amb el rivet grana, de capa mitja i amb una abundant llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és un vi aromàtic i expressiu, aromes de fruites vermelles silvestres acompanyades d'un perfum d'herbes aromàtiques, romaní, molses, i notes balsàmiques, records minerals força intensos i un fons amb notes torrades i torrefactes, cacau.
A la boca és un vi fresc, àgil i equilibrat, amb el record de les notes trobades al nas, aromàtic i afruitat, de pas sedós i amb una acidesa mitjana i uns tanins fins i ben integrats, amb una persistència correcte i un final amb post gust torrat.
Un gran vi del Montsant a un petit preu, així dona gust!
El preu a botiga 6-7 euros, al restaurant uns 13 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada