HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vd'O 2.08 2008

L'HORT D'EN JOAN.

L'hort d'en Joan ja fa un temps que dóna pocs fruits.Ell i el seu pare s'estimen molt la terra i comencen a observar-la i a cuidar-la, a ella i als animalons que hi viuen. Ben aviat veuran que el seu esforç no és endebades, i a poc a poc el seu hort tornarà a ser ben viu.
Mirada poètica al procés de regeneració de la terra i ens recorda que, si la cuidem, rebrem la millor collita. Per què no intentem aplicar això en tot el que fem???.., i jo el primer.
Salut i Samsó!


D.O. EMPORDÀ.
Celler Vinyes d'Olivardots
Monovarietal de Samsó amb una criança de 16 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera de capa mitja-alta amb rivet grana, gras, amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas inicialment tancat, necessita respirar una estona, esperem i al cap d'una estona és mostra elegant i complex, records de la fruita vermella, cireres, gerds, aromes especiats, quelcom de vainilla, pebre i clau, apareixen subtils notes de primavera, florals, violetes, gessamí, i un fons amb notes torrades i torrefactes recordant el cafè.
A la boca continua sent elegant i amb una bonic toc subtil, és un vi ampli, saborós, amb força pes i sense perdre un bon frescor, equilibrat, de pas vellutat i tanins dolços i elegants, bona acidesa i amb una persistència especiada i un final llarg recordant la fruita madura.


Bonica història extreta de la terra per expressar-se a la copa.Cap comentari:

Publica un comentari