HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Lo Cometa 2016

L'ESTEL DE LA TAULA

De dalt de tot del cel
els pobles en la nit semblen brasers encesos
i perquè entra la vetlla brillen més els estels

s'acosten a la terra i s'escalfen les mans
i el cos i els peus
I li ofrenen la Óssa com un penell de flors.

Entremig la rosada
els dematins les cullen els pastors.


Bonica manera d'explicar l'arribada de la nit i la història dels estels (los Cometes) quan arriba aquesta.

Salut, cometes i garnatxa!


D.O. TERRA ALTA
Celler Abanico Wines
Cupatge de Garnatxa Negra i Syrah sense criança en fusta.
A la vista color vermell cirera intens amb rivet lilós de capa mitja-alta amb llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és molt mediterrani, donant notes de fruita negra, nabius, móres, cirera i quelcom de fruita vermella, acompanyada pels aromes minerals intensos, pedra seca, pols, quelcom especiat i un xic de sotabosc, amb l'estona apareixen agradables i elegants notes florals.

A la boca és un vi de cos mig, de pas àgil, no es mostra gens licorós, bon equilibri, afruitat, d'agradable acidesa i tanins dolços i elegants, de persistència mitja i final correcte amb records especiats i minerals.


Sabent el que corre pel món en els menús de diari dels restaurants, aquest és un bon exemple del que hauria de ser.


El preu a botiga entre 6-7 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada