HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Nit de Nin Mas d'en Caçador 2014

BRUIXERIA.

La bruixeria és, segons els creients, i jo després de tastar aquest vi ho sóc, el poder malèfic o màgic de fer coses sobrenaturals exercit per qui se suposa que té un pacte amb el diable. La bruixeria és considerada una qualitat innata dels qui hom suposa que la posseeixen. Dit això suposo que ja no cal dir res més, i que tothom te molt clar en quina zona de Catalunya és on hi ha més bruixes i bruixots per metre quadrat. El diable va decidir instal.lar-se al Priorat i fer un pacte amb gran part dels viticultors de la zona, segurament la causa principal va ser per les condicions infernals del territori i les seves vinyes. D'aquesta manera arribem a la conclusió de que el diable era o és una persona realment sàvia, i amb molta enyorança per casa seva.
Gràcies Família per aquest regal.


D.O.Q. PRIORAT
Celler Família Nin Ortiz
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 14 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera intens amb el rivet grana, de capa mitja-alta?.., amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és tot un espectacle aromàtic, complex i extraordinari, de gran elegància, amb un marcat caràcter del terroir, molta fruita vermella i negra fresca i gens sobremadurada, extremadament expressiu, fresc,mediterrani, rosada, herbes aromàtiques, fonoll, llorer, notes especiades, pebre, ginebró, i una extraordinària mineralitat, llicorella, pedra seca. Perfecta harmonia aromàtica en tots els sentits.

A la boca és especialment elegant, profund, equilibrat i rodó, amb una extraordinària textura sedosa, un vals perfecte al paladar, de gran finor, és molt fresc però amb un agradable potència i caràcter alhora, apareixen les notes trobades al nas, destacant la fruita i la mineralitat en un principi, acidesa fantàstica i uns tanins elegants i polits, de molta persistència i final molt llarg amb subtils notes fumades i anisades.Una de les coses més boniques que m'han passat últimament, simplement màgia.


Cap comentari:

Publica un comentari