HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Los Corrillos 2015

NOMÉS 928.

Ens troben a Viñaspre, petit nucli de població que depèn de Lanciego, a la Rioja Alabesa, és aquí on te lloc el miracle de Tentenublo Wines.
Vi elaborat seleccionant petits grups de ceps disseminats per la vinya, que de tant petits no són parcel.les són “Los Corrillos”. Apareix representat a l'etiqueta com un personatge que sobrevola la vinya, que examina cada cep i s'emporta amb ell només aquella petita part que ara l'interessa per la seva nova creació.

Els vins de Tentenublo ens parlen amb senzillesa i amb molt de frescor, amb sinceritat, vins per gaudir de principi a fi, nascuts de la terra i sense cap màscara o disfressa que els allunyi de l'autenticitat.D.O.Ca. RIOJA.
Tentenublo Wines.
Cupatge de Malvasia, Viura i Jaén amb una criança de 5 mesos en bótes de castanyer.
A la vista color groc palla torrada amb reflexes daurats i ataronjats, un xic tèrbol, cerós, abundant llàgrima lenta, força brillant.
Al nas ens regala tot un espectacle aromàtic ple de complexitat, és intens i profund, fruita blanca fresca, aromes de prat florit, aromes a té de camamilla, llorer, figues, kiwi verd, pell de taronja, flors seques, fruits secs torrats, orellanes, codony, cera d'abelles, mantega i un xic de pastisseria.
A la boca destaca la seva acidesa refrescant, descol.loca i a la vegada sorprèn en un vi de la Rioja, lleugerament gras i untuós, destaquen les fines notes torrades, fruits secs, orellanes, és complex i elegant, estructurat, intens en boca, ampli i vinós, sàpid amb una llarga persistència en boca amb records del cítric de la pell de taronja i un final llarg i molt intens.


Realment és una experiència d'aromes i de sabors extraordinària, un gran vi de terroir!


Preu a botiga uns 37 euros

Cap comentari:

Publica un comentari