HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.U Toccu Pinot Nero 2012

NERO MEDITERRANEO

Sicília, la illa més gran del Mediterrani, la llar de la família Corleone de la fantàstica i mítica trilogia “El Padrino” amb el gran Marlon Brando i el jove Al Pacino. És la terra sobre la que s'enlaira el majestuós Etna, el volcà més actiu d'Europa. També és el lloc on es desenvolupa la història d'un dels llibres més famosos del segle XX, Il Gattopardo de Guioseppe di Lampoedusa, i que uns anys més tard va ser adaptada a la gran pantalla per Luchino Visconti, amb un cartell amb grans actors de renom de l'època com Burt Lancaster, Alain Delon o Claudia Cardinale. Una pel·lícula considerada per molts com una de les obres essencials del cinema europeu dels anys 60.
Gatopardo també va ser una de les discoteques més famoses i memorables dels anys vuitanta-noranta a la bonica població marítima de Segur de Calafell, i on el meu estimat cosí i jo érem els reis de la pista cada tarda d'estiu (mare meva, quins temps!).

Perdoneu, però em sembla que m'he escapat una mica del fil que ens ocupava, tornant al tema de Sicília, també diuen que és una de les regions vinícoles més boniques d'Europa.


SICILIA ROSSO IGT
Celler Al-Cantàra
Monovarietal de Pinot Nero amb una criança de 6 mesos en bótes de roure, 6 mesos en dipòsits d'inox i 3 mesos en ampolla.
A la vista bonic color vermell robí de capa mitja amb rivet grana, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas destaquen els aromes a fruits vermells, gerds, maduixetes silvestres, aromes dolces de caramel de crema i toffee, recordant el “werther's original”, records especiats i subtils notes fumades i minerals.

A la boca és elegant, sec, suau, marcat per la fruita vermella fresca i especiada, terrós, recorda algun clàssic de la borgonya, bon equilibri, agradable calidesa i amb una bonica acidesa fresca, tanins equilibrats, suaus i elegants, de bona persistència i final llarg amb records amargs.


Aquest vi neix a l'ombra de l'Etna en una vall entre la serralada de Nebrodi i el volcà.


Cap comentari:

Publica un comentari