HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Aconcagua Costa Syrah 2015

AIRES DEL PACÍFIC

Situat a només 90 quilòmetres al nord de Santiago, la capital de Xile, el tradicional Vall d'Aconcagua és l'últim de les valls transversals del país. La seva conca està conformada pel riu Aconcagua, que corre des de la Serralada dels Andes fins a l'Oceà Pacífic. En les seves riberes hi ha terrasses al·luvials i col·luvials que són ideals per al cultiu de varietats fines.
Amb les vinyes a pocs quilòmetres del Pacífic ens trobem davant d'un vi molt refrescant amb un marcat caràcter marí.


VALLE DEL ACONCAGUA - XILE
Errázuriz
Monovarietal de Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes i foudres de roure francès.
A la vista color picota intens amb rivet violaci, de capa mitja-alta, i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi expressiu amb un agradable i fresc ventall aromàtic, destaca la combinació de la fruita vermella, com els gerds amb les notes especiades del pebre o el llorer, intensos records florals de violetes i espígol, després d'una estona a la copa apareixen notes més fosques de tabac, incens, fruita negra madura, nabius, i un fons amb records de fruits secs torrats i cafè.
A la boca és un vi molt viu i refrescant, realment agradable i amb un delicada subtilesa, la fruita vermella i negra està molt present, com les notes especiades, donant un agradable toc picant al paladar. Mostra una acidesa tensa i salina i uns tanins ferms, fins i madurs, un vi amb un bonic nervi molt refrescant, i amb una agradable complexitat i bona profunditat, persistència especiada i final llarg.

El preu a botiga uns 18-19 euros

Cap comentari:

Publica un comentari